Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

MLSZ Fantasy Liga (Tag kontext)

Címkék: Magyar Kupa, Újpest, Loki, Debrecen, Diósgyőr

A bajnoki cím egy nem túl látványos meccsen dőlt el, míg a kupadöntőt 22 ezer néző tette emlékezetessé. Május 25-én szinte minden fontos kérdésre választ kaptunk, legalábbis ami a bajnoki aranyat és a kupagyőztes személyét illeti.

ute

Kezdésként a Loki volt a Puskás Akadémia vendége, és annak ellenére, hogy a hazaiak számára már Gallardo búcsúztatásán kívül nem maradt komoly feladat, Benczés Miklósék igenis megnehezítették a debreceniek dolgát. Helyzeteket alig láttunk, szervezetten védekező csapatokat annál inkább. A trónra végül egy jó csere és egy klasszis meglátás repítette a debrecenieket, ugyanis a tavasszal sérülés miatt keveset játszó Selim Bouadla balosa éppen akkor villant, amikor az a legjobban kellett, Bódi higgadt megoldása pedig 3 pontot ért. 

A Loki tehát a minimumot és a kötelezőt hozta, ezzel egy reális világban már bajnok, a matematikáéban azonban még nem. Miheztartás végett vegyük a „legkönnyebb” előzési lehetőségét a Győrnek:

Ha a zsinórban nyolc meccset elveszítő Honvéd 1-0-ra nyerne Debrecenben a záró körben, akkor a címvédőnek „csupán” 13-0-ra kell vernie a már kiesett Mezőkövesdet. Ebben az esetben nemcsak pontban, de gólkülönbségben is hajszálpontosan ugyanúgy állnának a csapatok, így pedig a Debrecen – Győr bajnoki pontkülönbsége számítana, ami az ETO-nak kedvez (3-0, 2-2, 4 pont). Abban az esetben, ha legalább egy gólt szerezve kap ki a Debrecen, akkor már ez a forgatókönyv ugrik is, és 14 gólos siker kell a zöld-fehéreknek. 

A látványról a 22 ezer néző gondoskodott a Puskás Ferenc Stadionban, ahol az utóbbi évek talán legizgalmasabb párosítása jött össze. A Diósgyőr és az Újpest is hosszú idő után hajtott a Magyar Kupa megnyerésére, az ebből fakadó feszültség is oka lehetett talán, hogy inkább a küzdelem dominált az összecsapáson. Volt itt azért öngól, 91. perces Bacsa egyenlítés, kiállítás a hosszabbításban, a büntetőpárbajban pedig két miskolci hiba, ami megállította azt a számlálót, mely az Újpest legutóbbi, 12 évvel ezelőtti trófeája óta ketyegett.

Az Újpestnek alapvetően bejött, hogy gyakorlatilag a teljes tavaszi szezonját a Kupának rendelte alá, ez talán frissességben is mérhető volt a 120 perc alatt, Vignjevics tehát megvalósította a hónapokon keresztül hangoztatott célt. A DVTK minden elismerést megérdemel, hiszen a magyar klubcsapatok közül a lehető legtöbb meccset vívta, mindkét kupasorozatban eljutott a döntőig, ez a bajnoksággal együtt a szezon végén összesen 51 tétmeccset jelent majd, de az 50. keserű emlék marad… Mindezt ráadásul a bajnoki címért küzdőkhöz képest jóval szűkebb, alig több mint 22 fős kerettel érte el, számukra azért a Ligakupa siker mindenképpen gyógyír lehet talán hosszútávon erre a csalódásra.

A 2013/2014-es idény trófeái tehát az alábbi csapatokhoz kerültek:

Bajnok: Debrecen                             Kupa: Újpest                     Ligakupa: Diósgyőr

25
máj

Mindenre választ kapunk

Címkék: szivics, diósgyőr, kupa, debrecen

Bajnoki és kupadöntőt is rendeznek gyakorlatilag vasárnap, így ezen hétvégén gyakorlatilag a két legfontosabb magyar trófea tulajdonosára is választ kapunk. Diósgyőr, Újpest, Debrecen inda house, no meg egy Gallardo búcsúztatására készülő Felcsút.

szivics

Időrendi sorrendben haladva kezdjük a bajnokságot eldöntő meccsel. Délután háromkor a Debrecen biztosíthatja be bajnoki címét, ez ellen a totál tét nélkül pályára lépő felcsútiak tehetnek. Cicóék maximum haversági alapon küzdenek, hiszen Paco Gallardo búcsúzik a profi futballtól, így alighanem Benczés Miklós legénysége szeretné ezt valamilyen módon emlékezetessé tenni. A Lokinak egy győzelem gyakorlatilag bajnoki címet ér, hiszen arra kevés az esély, hogy az utolsó körben kikapjanak a Honvédtól, az ETO pedig tíz fölött gurítson a Mezőkövesdnek.

Sokkal izgalmasabb a 22 ezres kupadöntő, amelyen lila-piros párviadal következik, ráadásul Szivics nélkül. Az FB fél évre meszelte el a szerb-magyar mestert, aki a Kecskemét után a Diósgyőrt vezetné újra a trónra. A parádés hangulat garantált, a parázs, szikrázó csörték szintén, úgyhogy aki kicsit is kedveli a magyar futballt, az bizony este héttől legalább TV-n követi.

Címkék: Újpest, Debrecen , Nagyerdei Stadion , FTC, Diósgyőr, Tóth László

A szombati nap elsősorban a bronz körüli csatáról fog szólni, de körvonalazódhat a Mezőkövesd sorsa, valamint pont kerülhet a Kaposvár ügyének végére. A nap zárásaként futballünnep Debrecenből, a Loki az Újpestet fogadja a Nagyerdei Stadion debütálásán, vélhetően teltház mellett.

stadion

FTC – DVTK (14:00, Duna)

A Diósgyőr kiszállt a bronzcsatából, igaz ennek ellenére mindenki örül a piros-fehér drukkerek közül. A DVTK 33 év után jutott be újra a Magyar Kupa döntőjébe, mellyel jelen állás szerint kivívta az Európa Liga indulást is. Jövő héten ráadásul a Ligakupában döntőznek a Vidivel hazai pályán, ami alighanem most prioritást élvez a Fradi elleni derbivel szemben. Tomiszlav Szivics ennek megfelelően picit feladhatja ezt a rangadót, de ezt kicsit sem kérheti rajta számon bárki is. A Fradinak még mindig elérhető a bronz, és mivel a Vidi a Kaposvárt fogadja, botlásnak helye nincs.

Kecskemét – Pápa (16:00)

A KTE kapcsán a legfontosabb megjegyezni, a csapat már matematikailag is bebiztosította NBI-es tagságát, ez a vendég Pápának ebben a fordulóban sikerülhet. Egyik csapat sincs top formában az utóbbi két hetet nézve, így nehéz megjósolni a végkifejletet. Idén a Ligakupát is tekintve, háromból háromszor a Pápa nyert, de ennek ellenére az az érzésünk, hogy megszakad a sorminta.

Pécs – Mezőkövesd (16:00, Sport1)

Tóth László debütál a vendégek kispadján, aki elég lehetetlen feladat elé néz. Gyakorlatilag három napja volt arra, hogy felrázza játékosait, és azt maga is elismerte egy interjúban, hogyha most nem nyernek, akkor nincs már miről beszélni. A Pécs mostanság nyereget egy hosszabb hullámvölgy után, és főleg Kővári vezetésével a középmezőny elejére zárkóztak.

Videoton – Kaposvár (18:00, Sport1)

Alighanem sokan tették tele Vidi játékossal ebben a körben Fantasy csapatukat, ezt meg is értjük. A Kaposvár gyakorlatilag az NBII-ben van már, és ilyen motivációval aligha lesz esélyük a bronzra törő Vidivel szemben. A fehérváriak ráadásul garantáltan komolyan koncentrálnak a meccsre, hiszen ősszel nagyon kellemetlen pofonba szaladtak bele.

Debrecen – Újpest (20:00, Sport1)

A nap zárásaként megnézhetjük azt is, hogy fest egy 20 ezres, teltházas NBI-es meccs a Nagyerdei Stadionban. A párharc múltja ugyan elég pikáns, de a jelenlegi Újpestben nem érezzük az erőt arra, hogy beleszóljon a bajnoki címért folyó küzdelembe. Örömünnep, csillagszóró, Tankcsapda, piros vasút, lesz itt minden ami piros-fehér örömöt növelhet. 

31
márc

Caneira is a pálya tartozéka

Címkék: Debrecen, Videoton, 22. forduló

Vasárnap eldőlt a bajnokság, vagy legalábbis az eldőlt, hogy a Videoton nem lesz bajnok, miután már tíz pont a hátrányuk a Debrecen ellen. Nyolc forduló van hátra, a Lokinak pedig háromszor kéne kikapnia ahhoz, hogy egyáltalán legyen esélye valamire egy esetlegesen 100 százalékos Vidinek, de a Debrecen eddig 22 forduló alatt csak kétszer kapott ki, nehezen elképzelhető, hogy most hirtelen megindulnak lefelé. Persze, jó eséllyel mindkét táborból jöhetnek olyan hangok, hogy addig küzdünk, amíg van matematika esélyünk, és fordítva, de ez a bajnokság jó eséllyel tényleg eldőlt vasárnap délután a furcsa gólok meccsén. Öt dolog a Videoton-Debrecenről. (És a futball csodálatos, lehet, hogy tényleg nem dőlt el még semmi.)

13
márc

Ilyen gólt csak Torghelle tud lőni

Címkék: vasiljevic, Magyar kupa, Újpest, Debrecen, Tisza

Kedden és szerdán játszották a Magyar Kupa negyeddöntőinek első felvonását, és a kezdőcsapatokat böngészve egyértelműen láthatjuk, szinte minden csapat alaposan felforgatott kerettel lépett pályára, és jó meccseket játszottak. Van még hátország!

MTK - Győr 2-0

Torghelle (37.), Kanta (67.)

Ismét a Kanta-Torghelle kettős repítette a kék-fehéreket, ami az egyre nagyobb összhangot mutatja az MTK ászai között. Garami József és Horváth Ferenc is több olyan embernek adott bizalmat, akik eddig a bajnokságban kevesebb szerepet kaptak. Hogy ez kinek jött be, az az eredményből látszik, győri oldalon könnyen lehet, hogy többen most játszották el Horváth Ferenc maradék bizalmát is. Az ETO-nak most is a védekezés jelentette az igazi problémát, pedig Lipták, Lang és Svec is a kezdőben kapott helyet. A meccsen Torghelle Sándor olyan gólt lőtt, amilyet jelenleg csak ő tud a magyar első osztályban, igaz, kellett hozzá Kamenár is, de nem csak miatta érdemes megnézni ezt a videót, hanem az egészen új stílusú, helyenként ezoterikus, pozitív szemléletű szakkomentátori munka miatt is.

)

Belépés a játékba

Mi is az MLSZ Fantasy Liga? Egy olyan játék, ahol te lehetsz kedvenc klubod menedzsere. Kiválaszthatod a legjobb NB1-es játékosokat, s megmérkőzhetsz velük az értékes nyereményekért.

Facebook

Feedek

HTML

Twitter

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Győr (12),Ferencváros (10),Újpest (10),fantasy futball (9),Debrecen (9),Videoton (9),Diósgyőr (7),18. forduló (6),FTC (6),24. forduló (6),Leonardo (6),Haladás (6),21. forduló (6),Pécs (6),20. forduló (5),26. forduló (5),magyar válogatott (4),OTP Bank Liga (4),25. forduló (4),Honvéd (4),MTK (4),27. forduló (4),Kaposvár (4),Pápa (4),Mezőkövesd (4),Puskás Akadémia (3),19. forduló (3),Magyar Kupa (3),Böde Dániel (3),Kecskemét (3),álomcsapat (3),Pavlovic (3),22. forduló (3),Paks (3),DVSC (2),Rene Mihelic (2),NBI (2),Kalmár Zsolt (2),vasiljevic (2),Fradi (2),Dr. Horváth Zsolt (2),Futács (2),Torghelle (2),Zsidai László (2),stratégia (2),Tóth Bálint (2),Rudolf Gergely (2),29. forduló (2),Zsidai (2),Sidibe (2),devblog (2),Kanta (2),2016-os Eb (2),Mateos (2),Völgyi Dániel (2),Torghelle Sándor (2),Laczkó Zsolt (2),Lipták (2),Vadnai Dániel (1),Pölöskei Zsolt (1),bajnoki cím (1),Kanta József (1),Dinjar (1),Eninful (1),sérülés (1),Eperjesi (1),Vasiljevic (1),Zamostny (1),eltiltás (1),Polekszics Vukasin (1),30. forduló (1),derbi (1),23. forduló (1),statisztika (1),Gréczi Gábor (1),Doll (1),ligakupa (1),kaposvár (1),győr (1),gólkirály (1),28. forduló (1),szivics (1),Nagyerdei Stadion (1),Tóth László (1),kte (1),szakály (1),Bonazzoli (1),valogatott (1),zsidai (1),Hrepka (1),Laczkó (1),újpest (1),Vermes (1),Debrecen (1),brkovic (1),Simon (1),Loki (1),debrecen (1),Kulcsár (1),interjú (1),Tajti Mátyás (1),Fantasy Magyar Kupa (1),kupa (1),diósgyőr (1),Tóth (1),cukic (1),windecker (1),Véber György (1),Kupa (1),Besic (1),Bosznia (1),Zé Luis (1),DVTK (1),Budapesti Honvéd (1),Calatayud (1),kapusok (1),mtk (1),Darko Pavicsevics (1),taktika (1),felállások (1),védők (1),tévé (1),Mundele (1),Mulemo (1),új arcok (1),Csizmadia Csaba (1),gifek (1),Hrepka Ádám (1),NBcee (1),pontozás (1),Sándor György (1),Vitor Gomes (1),Lipták Zoltán (1),Juhász Roland (1),Szűcs Lajos (1),Muhamed Besic (1),Julian Jenner (1),Szakály Péter (1),szabályok (1),InStat érték (1),átigazolás (1),Salloi Istvan (1),Nikolic Nemanja (1),Sallói (1),Futács Márkó (1),Miroszlav Grumics (1),Koller Krisztián (1),Gosztonyi (1),Martinez (1),Horváth Ferenc (1),Videoton (1),KTE (1),pápa (1),Kamenar (1),forduló csapata (1),Lencse László (1),Nenad Novakovics (1),alvarez (1),harsányi zoltán (1),Veber Gyorgy (1),Lencse Laszlo (1),Tisza (1),Magyar kupa (1),laczko (1),Griffiths (1),vass (1),kosovic (1),magyar-finn (1),Mihelic (1),Pölöskey Péter (1),pölöskey péter (1),Jenner (1),sérülések (1),Kádár (1),Eltiltások (1),Kanta Jozsef (1),Prosser Dániel (1),Kabát (1)