Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

MLSZ Fantasy Liga (Tag kontext)

Címkék: Magyar Kupa, Újpest, Loki, Debrecen, Diósgyőr

A bajnoki cím egy nem túl látványos meccsen dőlt el, míg a kupadöntőt 22 ezer néző tette emlékezetessé. Május 25-én szinte minden fontos kérdésre választ kaptunk, legalábbis ami a bajnoki aranyat és a kupagyőztes személyét illeti.

ute

Kezdésként a Loki volt a Puskás Akadémia vendége, és annak ellenére, hogy a hazaiak számára már Gallardo búcsúztatásán kívül nem maradt komoly feladat, Benczés Miklósék igenis megnehezítették a debreceniek dolgát. Helyzeteket alig láttunk, szervezetten védekező csapatokat annál inkább. A trónra végül egy jó csere és egy klasszis meglátás repítette a debrecenieket, ugyanis a tavasszal sérülés miatt keveset játszó Selim Bouadla balosa éppen akkor villant, amikor az a legjobban kellett, Bódi higgadt megoldása pedig 3 pontot ért. 

A Loki tehát a minimumot és a kötelezőt hozta, ezzel egy reális világban már bajnok, a matematikáéban azonban még nem. Miheztartás végett vegyük a „legkönnyebb” előzési lehetőségét a Győrnek:

Ha a zsinórban nyolc meccset elveszítő Honvéd 1-0-ra nyerne Debrecenben a záró körben, akkor a címvédőnek „csupán” 13-0-ra kell vernie a már kiesett Mezőkövesdet. Ebben az esetben nemcsak pontban, de gólkülönbségben is hajszálpontosan ugyanúgy állnának a csapatok, így pedig a Debrecen – Győr bajnoki pontkülönbsége számítana, ami az ETO-nak kedvez (3-0, 2-2, 4 pont). Abban az esetben, ha legalább egy gólt szerezve kap ki a Debrecen, akkor már ez a forgatókönyv ugrik is, és 14 gólos siker kell a zöld-fehéreknek. 

A látványról a 22 ezer néző gondoskodott a Puskás Ferenc Stadionban, ahol az utóbbi évek talán legizgalmasabb párosítása jött össze. A Diósgyőr és az Újpest is hosszú idő után hajtott a Magyar Kupa megnyerésére, az ebből fakadó feszültség is oka lehetett talán, hogy inkább a küzdelem dominált az összecsapáson. Volt itt azért öngól, 91. perces Bacsa egyenlítés, kiállítás a hosszabbításban, a büntetőpárbajban pedig két miskolci hiba, ami megállította azt a számlálót, mely az Újpest legutóbbi, 12 évvel ezelőtti trófeája óta ketyegett.

Az Újpestnek alapvetően bejött, hogy gyakorlatilag a teljes tavaszi szezonját a Kupának rendelte alá, ez talán frissességben is mérhető volt a 120 perc alatt, Vignjevics tehát megvalósította a hónapokon keresztül hangoztatott célt. A DVTK minden elismerést megérdemel, hiszen a magyar klubcsapatok közül a lehető legtöbb meccset vívta, mindkét kupasorozatban eljutott a döntőig, ez a bajnoksággal együtt a szezon végén összesen 51 tétmeccset jelent majd, de az 50. keserű emlék marad… Mindezt ráadásul a bajnoki címért küzdőkhöz képest jóval szűkebb, alig több mint 22 fős kerettel érte el, számukra azért a Ligakupa siker mindenképpen gyógyír lehet talán hosszútávon erre a csalódásra.

A 2013/2014-es idény trófeái tehát az alábbi csapatokhoz kerültek:

Bajnok: Debrecen                             Kupa: Újpest                     Ligakupa: Diósgyőr

25
máj

Mindenre választ kapunk

Címkék: szivics, diósgyőr, kupa, debrecen

Bajnoki és kupadöntőt is rendeznek gyakorlatilag vasárnap, így ezen hétvégén gyakorlatilag a két legfontosabb magyar trófea tulajdonosára is választ kapunk. Diósgyőr, Újpest, Debrecen inda house, no meg egy Gallardo búcsúztatására készülő Felcsút.

szivics

Időrendi sorrendben haladva kezdjük a bajnokságot eldöntő meccsel. Délután háromkor a Debrecen biztosíthatja be bajnoki címét, ez ellen a totál tét nélkül pályára lépő felcsútiak tehetnek. Cicóék maximum haversági alapon küzdenek, hiszen Paco Gallardo búcsúzik a profi futballtól, így alighanem Benczés Miklós legénysége szeretné ezt valamilyen módon emlékezetessé tenni. A Lokinak egy győzelem gyakorlatilag bajnoki címet ér, hiszen arra kevés az esély, hogy az utolsó körben kikapjanak a Honvédtól, az ETO pedig tíz fölött gurítson a Mezőkövesdnek.

Sokkal izgalmasabb a 22 ezres kupadöntő, amelyen lila-piros párviadal következik, ráadásul Szivics nélkül. Az FB fél évre meszelte el a szerb-magyar mestert, aki a Kecskemét után a Diósgyőrt vezetné újra a trónra. A parádés hangulat garantált, a parázs, szikrázó csörték szintén, úgyhogy aki kicsit is kedveli a magyar futballt, az bizony este héttől legalább TV-n követi.

Címkék: ligakupa

A Diósgyőr már öt meccs óta veretlen a Videoton ellen, sőt most 2-1-re nyertek újfent, ráadásul ez most ligakupa-győzelmet ért. 8 dolog, amit tanultunk a meccsből.

1. Lehet előre érezni, ha jó lesz egy magyar meccs. Nyilvánvaló volt, hogy a Diósgyőr és a Vidi jó meccset fognak játszani, és így is lett. Gólok, helyzetek, edzői hisztik, minden volt. Bízzunk a megérzéseinkben.

2. Marco Caneira tanár úr lassan már csak az öltözőből oktathat. José Gomes jobbhátvédet játszatott a portugállal, aki mindkét gólban benne volt. Az ilyen döntések miatt sem lesz José Gomes ősszel már a Videoton edzője.

Címkék: Magyar Kupa

Kialakult a Magyar Kupa döntőjének párosítása, aki a hét elején azt mondja, hogy ez bizony egy Diósgyőr-Újpest lesz, azt valószínűleg körberöhögik, de végülis Diósgyőr-Újpest lett, Szivics Tomiszlav pedig rögtön sikerről, és két Diósgyőrbe vitt kupadöntőről beszél, pedig hétvégén még bírózott kőkeményen, mert a Diósgyőrt nyomják a bírók lefelé. És mint a nem várt eredményeknél általában most is őrült módon alakult ki ez az egész. Az Újpest a hétvégén kapott egy négyest az MTK-tól most pedig rúgott nekik egy hármast, míg a Diósgyőr majdnem 4-1-re kapott ki Debrecenben az első meccsen, de végül 4-2 lett, ez a meccs meg 2-0, így lett kupadöntős a Diósgyőr. Ennél persze sokkal izgalmasabb volt, már a 21. percben 2-0-ra ment a Diósgyőr, aztán kiállították a debreceni kapust, de a Diósgyőr nem tudott rúgni még kettőt, hogy ne legyen izgalmas az utolsó pillanatig a meccs. (És volt egy debreceni gól is, ami állítólag les volt.)

Címkék: Fantasy Magyar Kupa, interjú

A nyolcaddöntőkhöz ért a héten a Fantasy Magyar Kupa, melynek győztese egy gravírozott kupával lesz gazdagabb, ami azért meglehetősen pöpec kis nyeremény, s legnagyobb sajnálatomra az egyéni pontrekordot jelentő hetemben estem ki belőle.

Az érintett 16 menedzser már láthatta, hogy hogyan szerepelt, most egy kicsit kiveséznénk, hogy mi is történt, de előbb nézzétek meg az alábbi infografikát:

A forduló nagy vesztese egyértelműen a Vágóhídra került Partizán, akinek verhetetlenségéről eddig legendákat suttogtak a kezdő és profi fantasy menedzserek is, hisz Etl János menedzser az összetett listát nagyjából a 3. forduló óta vezeti.

A párharcok történetében a legszorosabb kupameccs is ezen a héten történt. Bár Háda Zoltán és Varga Zoltán is 205 pontot látott a kerekítés egyetemes szabályai miatt, a valóságban négy tizedponttal előbbi jutott tovább.

Meglepetésként értékelte saját csapatának továbbjutását Hável Krisztián, a Miskolc City menedzsere is: "Padon hagytam 10 pontot, csak az 53. lettem a fordulóban, így nem túl magas önbizalommal vártam a kupasorsolást. Szerencsére meglepően simán jutottam tovább, amit nagyban köszönhetek Polek-nek, és az ellenfelemnél csak padozó Nikolicsnak." - mondta a büszke menedzser rövid facebookos interjúnkban.

A legjobb nyolc közé jutott tehát:

Nikl FC

Vágóhíd

Haze United FC

Bzoli

Feláldozhatók SK

Rozi & Carlos FC

Miskolc City

vidike

Nekik gratulálunk, s ezúton is jeleznénk, hogy az ágrajz nem tartalmaz semmiféle előrejelzést a negyeddöntőkre vonatkozóan, pusztán az előző kör sorsolásának sorrendjét tükrözik.

Belépés a játékba

Mi is az MLSZ Fantasy Liga? Egy olyan játék, ahol te lehetsz kedvenc klubod menedzsere. Kiválaszthatod a legjobb NB1-es játékosokat, s megmérkőzhetsz velük az értékes nyereményekért.

Facebook

Feedek

HTML

Twitter

Utolsó kommentek

Címkefelhő

Győr (12),Ferencváros (10),Újpest (10),fantasy futball (9),Debrecen (9),Videoton (9),Diósgyőr (7),18. forduló (6),FTC (6),24. forduló (6),Leonardo (6),Haladás (6),21. forduló (6),Pécs (6),20. forduló (5),26. forduló (5),magyar válogatott (4),OTP Bank Liga (4),25. forduló (4),Honvéd (4),MTK (4),27. forduló (4),Kaposvár (4),Pápa (4),Mezőkövesd (4),Puskás Akadémia (3),19. forduló (3),Magyar Kupa (3),Böde Dániel (3),Kecskemét (3),álomcsapat (3),Pavlovic (3),22. forduló (3),Paks (3),DVSC (2),Rene Mihelic (2),NBI (2),Kalmár Zsolt (2),vasiljevic (2),Fradi (2),Dr. Horváth Zsolt (2),Futács (2),Torghelle (2),Zsidai László (2),stratégia (2),Tóth Bálint (2),Rudolf Gergely (2),29. forduló (2),Zsidai (2),Sidibe (2),devblog (2),Kanta (2),2016-os Eb (2),Mateos (2),Völgyi Dániel (2),Torghelle Sándor (2),Laczkó Zsolt (2),Lipták (2),Vadnai Dániel (1),Pölöskei Zsolt (1),bajnoki cím (1),Kanta József (1),Dinjar (1),Eninful (1),sérülés (1),Eperjesi (1),Vasiljevic (1),Zamostny (1),eltiltás (1),Polekszics Vukasin (1),30. forduló (1),derbi (1),23. forduló (1),statisztika (1),Gréczi Gábor (1),Doll (1),ligakupa (1),kaposvár (1),győr (1),gólkirály (1),28. forduló (1),szivics (1),Nagyerdei Stadion (1),Tóth László (1),kte (1),szakály (1),Bonazzoli (1),valogatott (1),zsidai (1),Hrepka (1),Laczkó (1),újpest (1),Vermes (1),Debrecen (1),brkovic (1),Simon (1),Loki (1),debrecen (1),Kulcsár (1),interjú (1),Tajti Mátyás (1),Fantasy Magyar Kupa (1),kupa (1),diósgyőr (1),Tóth (1),cukic (1),windecker (1),Véber György (1),Kupa (1),Besic (1),Bosznia (1),Zé Luis (1),DVTK (1),Budapesti Honvéd (1),Calatayud (1),kapusok (1),mtk (1),Darko Pavicsevics (1),taktika (1),felállások (1),védők (1),tévé (1),Mundele (1),Mulemo (1),új arcok (1),Csizmadia Csaba (1),gifek (1),Hrepka Ádám (1),NBcee (1),pontozás (1),Sándor György (1),Vitor Gomes (1),Lipták Zoltán (1),Juhász Roland (1),Szűcs Lajos (1),Muhamed Besic (1),Julian Jenner (1),Szakály Péter (1),szabályok (1),InStat érték (1),átigazolás (1),Salloi Istvan (1),Nikolic Nemanja (1),Sallói (1),Futács Márkó (1),Miroszlav Grumics (1),Koller Krisztián (1),Gosztonyi (1),Martinez (1),Horváth Ferenc (1),Videoton (1),KTE (1),pápa (1),Kamenar (1),forduló csapata (1),Lencse László (1),Nenad Novakovics (1),alvarez (1),harsányi zoltán (1),Veber Gyorgy (1),Lencse Laszlo (1),Tisza (1),Magyar kupa (1),laczko (1),Griffiths (1),vass (1),kosovic (1),magyar-finn (1),Mihelic (1),Pölöskey Péter (1),pölöskey péter (1),Jenner (1),sérülések (1),Kádár (1),Eltiltások (1),Kanta Jozsef (1),Prosser Dániel (1),Kabát (1)